713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Handige bespaar apps

Donderdag 5 september 2013 - Sharon Kardjo

Iedereen heeft last van de crisis, maar wat kun je er nu eigenlijk tegen doen? Tegenwoordig is bijna iedereen wel in het bezit van een smartphone en dat is maar goed ook, want er zijn namelijk heel veel gratis apps waar je veel geld mee kunt besparen.

Vijf gratis apps die geschikt zijn voor Iphone en Android.

1 Aanbieding
Ben je benieuwd naar interessante aanbiedingen, maar heb je geen zin om de folders door te bladeren? De app ‘Aanbieding’ gaat alle supermarkten voor je af en je kunt je producten op een speciaal boodschappenlijstje plaatsen. Het is ook mogelijk om per artikel te zoeken. Typ bijvoorbeeld ‘tandpasta’ in en je ziet meteen waar jouw favoriete merk het goedkoopst is.

2 Benzine-Jip
Met deze app kun je in één oogopslag zien waar je het voordeligst kunt tanken. Deze app scant de buurt af en geeft een overzicht van alle prijzen. De prijzen worden vergeleken met het landelijk gemiddelde. Zo weet je dus altijd of je voordelig uit bent of dat je misschien beter een stukje verder kan rijden naar het volgende pompstation. In de nieuwste versie van deze app kan je ook een inschatting zien van hoeveel tijd en geld je dit gaat kosten.

3 Scoupy
Deze app kun je zien als jouw digitaal kortingsbonnenboekje en is helemaal afgestemd op jouw wensen en locatie. Ga je bijvoorbeeld een dagje shoppen, dan laat deze app je alle aanbiedingen zien binnen een straal van 25 kilometer. Er is geen gedoe met bonnen die je eerst uit de folder moet knippen, want de coupon wordt gewoon via je telefoon gescand.  

4 IOU (I owe you)
Heb je een studieboek uitgeleend of geld geleend van een vriend? Met deze app kan je alles goed bijhouden. Noteer aan wie je wat hebt uitgeleend en wat jij aan anderen hebt uitgeleend. Door de herinneringen die je kunt versturen is het eigenlijk onmogelijk om iets te vergeten.

5 Slim en gezond koken
Er verdwijnt jaarlijks ongeveer 2 miljard ton voedsel in de vuilnisbak en dat is zonde. Het voedingscentrum heeft een speciale app ontwikkeld die je helpt om minder eten te verspillen. Je kunt niet alleen gezonde recepten vinden in deze app, maar ook koop-, kook en bewaartips. Een groot voordeel van deze app is dat het ook voor mensen met allergieën geschikt is.