741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Happy hourrrrr

Maandag 15 oktober 2012 - Merely van der Drift

Het belangrijkste uur van een studentenleven. Het happy hour. In dit uur gaan alle alcoholprijzen omlaag en de consumpties omhoog. Voor het echte stappen begint, zuipt de gemiddelde student even zijn lever kapot zodat ze een leuke avond hebben. Nouja, dat hopen ze wanneer ze de volgende dag badend in het kots wakker worden onder een brug.

De Koninklijke Horeca Nederland is sinds kort ook tegen het happy hour. Het Nederlandse Instituut voor Alcoholbeleid had vorige maand al gemeld dit te willen afschaffen. Mede door dit kortingsuur gaat er meer alcohol over de bar dan de studenten aankunnen. En dit wilden ze nou net tegengaan. Andere partijen willen dat de minimale leeftijd van lichtalcoholische dranken omhoog gaat naar 18. De KHM wil dit juist niet. Ze willen nu het happy hour afschaffen en in plaats daarvan zorgen dat de minimale leeftijd 16 blijft.

Wat je ook verzint, drinken gebeurt toch wel. Als ze niet kunnen “happy-houren”, gaan ze wel van te voren lekker voordrinken bij iemand thuis. Hetzelfde geldt voor de leeftijdverhoging. Hoe slim het kabinet ook denkt te zijn, jongeren blijven in zulke dingen altijd slimmer.

Bron: nu.nl

Trefwoorden:

Studenten Alcohol Drinken