737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Hee, wist jij dit?!

Donderdag 23 augustus 2012 - Merely van der Drift

Feitjes en weetjes. Mensen willen altijd slim overkomen door alles te weten, maar al die feiten over wanneer de tweede wereldoorlog is uitgebroken boeit natuurlijk helemaal niet. Leuke feiten willen we weten en die hebben we voor jullie gevonden.

Wist je dat?!

- Wist je dat rood en studeren/werken niet samen gaan. Rood staat namelijk voor gevaar. Tijdens een onderzoek hiernaar konden de deelnemers kiezen tussen een toets in het rood en een toets in het groen. De meerderheid koos voor groen, omdat ze risico’s wilde vermijden.

- Wist je dat je in de nacht veel minder goed kan studeren dan overdag? Dit komt door het slaaphormoon Melatonine. Dit is ’s nachts vele malen hoger dan overdag.

- Wist je dat jongeren die jongleren grotere hersens hebben?

- Wist je dat er gemiddeld 100 mensen per jaar stikken in een balpen?

- Wist je dat de beste tijd om je hersenen te trainen s‘ochtends is? Dan zijn de hersenen het meest actief. Dus niet tot laat studeren ( zie punt twee ), maar gewoon vroeg naar bed en vroeger opstaan!

- Wist je dat de Russische taal geen dialecten kent, zoals in het Nederlands? Ze hebben alleen wat accenten, maar ze kunnen elkaar allemaal goed verstaan. Dus niet zoals een fries tegen een limbo praat.

- Wist je dat er bizar grote wolken alcohol in het heelal ronddwalen? Dit is genoeg alcohol om de wereldbevolking miljoenenjaren dronken te voeren. Helaas zitten er giftige gassen in, anders kreeg comazuipen wel een hele aparte betekenis.

- Wist je dat een gemiddeld mens 250 woorden per minuut leest? Het snelste ooit gemeten is 3850 woorden per minuut, maar of je er dan werkelijk wat van in je opneemt? Het denkniveau ligt op 1500 woorden per minuut. Een gemiddeld mens kan 150 woorden per minuut praten. Ik weet zeker dat ik daar een stuk boven zit.

- Wist je dat sommigen mensen de hele dag internetten maar niks anders opzoeken dan Hyves en dingen die daar mee te maken hebben ?

En om af te sluiten nog een paar extra nutteloze weetjes die nergens mee te maken hebben. Gewoon omdat het kan.

- Wist je dat de mus die de stenen van Domino Day omgegooid heeft in het guinness book of records staat als eerste mus die 34000 stenen heeft omgegooid?

- Wist je dat Donald Duck strips verboden waren in Finland, omdat hij geen broek draagt?

- Wist je dat de urine van een kat licht geeft onder black light? Mij rijst de vraag: Wie bedenkt dit om te onderzoeken?

- Wist je dat als je met je hoofd tegen de muur slaat, je 150 calorieŽn per uur verbruikt.


- Wist je dat Het oog van een struisvogel groter is dan zijn hersens. ( Al ken ik mensen bij wie dat ook zo is. )

- Wist je dat als er een vliegtuig over een groep pinguÔns vliegt, ze omhoog kijken en ze omvallen. Een varken is zelfs niet in staat om naar de lucht te kijken.

- Wist je dat in Green, deelgemeente van New York, het onwettig is om tijdens een concert achterwaarts op een voetpad te wandelen en tegelijkertijd nootjes te eten. Welke daredevil durft dit?

- Wist je dat terachalobusfobie betekent dat je bang bent om een mier plat te lopen en dan de hele kolonie achter je aan te krijgen

Nu zal je denken: En wat heb ik hieraan? Nou.. Helemaal niks! Maar als je weer een keer op een verjaardag niks weet te zeggen tegen je tante Bertha, begin je gewoon over een nutteloos weetje. Misschien helpt het zelfs als openingszin bij de jongen van je dromen. †

Bron: ††† www.quest.nl
††††††††††††††† www.knups.nl
††††††††††††††† www.balancedmind.nl
www.digiden.nl