799 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Het Einde Van Een Stageperiode Is Een Nieuw Begin

Vrijdag 6 januari 2012 - Richelle Roth

Het is weer januari. De meeste stages worden afgerond en een nieuwe lading stagiairs staat alweer te springen om stage te lopen! Of toch niet? Op Twitter hebben we een aantal stagiairs gevonden die klaar zijn of beginnen met hun stage.

De meeste jongeren lopen een half jaar stage. Van september tot januari of van februari tot juni. Het is alweer januari en dat betekent dat er velen zijn die de laatste loodjes leggen voor hun stage. De één is eerder klaar dan de ander en dat geeft een lekker gevoel voor de vroege vogels. Sevilay is ook al lekker klaar terwijl anderen nog zitten te zwoegen.

Anderen moeten nog beginnen met stage. Zij zijn al lekker bezig met stages zoeken. Niet iedereen vindt dit even leuk en dat is ook te merken op Twitter. Tom (die denkt dat je alleen aangekleed stages kunt zoeken) heeft er geen zin in en Imco haat het zelfs.

Dan heb je altijd nog de uitstellers die het op het laatste moment laten aankomen. Negen van de tien keer maken zij beloftes zoals: ‘volgende week ga ik het echt doen!’, maar op dat moment herhalen ze die zin waarschijnlijk weer.

Als je niet oppast, gaan anderen, zoals je ouders, zich er ook nog eens mee bemoeien. Emile en Michelle hebben hier al last van. Nou moet ik zeggen Michelle, 4 dagen is ook wel erg kort dag.

Je kunt maar beter vroeg beginnen, dan heb je ook de meeste kans op een leuk stagebedrijf en wordt stage opeens niet meer zo stom als de meesten denken. Neem een voorbeeld aan B-Boy, hij begint nu al aan zijn zoektocht voor volgend jaar.

Succes allemaal met de laatste loodjes, je welverdiende vakantie of met het zoeken van een stage!