741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Het Is Bijna Kerst!

Vrijdag 23 december 2011 - Richelle Roth

Het is vrijdag, morgen is het kerstavond en de dagen daarna echt kerst! Iedereen begint al lekker in de stemming te komen en de stagiairs twitteren er dan ook op los wat betreft kerst. Laten we snel kijken wat de stagiairs te zeggen hebben over kerst.

Als je stage loopt is het best bijzonder dat je ook een kerstpakket krijgt. Je zit er meestal maar een korte periode en daarom zijn de kerstgeschenken iets kleiner dan die van de volledige werknemers, als je al iets krijgt. Het broertje van DaniŽl krijgt dan ook op zijn stage een Samsung Galaxy Tab cadeau. Als ik hem was zou ik maar in mijn handjes knijpen.

Parrish heeft ook geluk gehad dit jaar. Zij kreeg een kerstpakket en zij mocht ook nog eens iets uitzoeken op internet. Een uitvinding, wat mij betreft. Je komt het ook steeds vaker tegen. Geen kerstpakket met standaard wijn, waxinelichtjes, een kerstbal, kerstkoekjes, kaas, olijfolie en ga zo maar door, maar een bon waarmee je zelf iets kunt uitzoeken op het internet dat echt bij jou past.

Als je dit hierboven leest, mogen we wel medelijden hebben met Rebecca. Zij krijgt geen stagevergoeding en zelfs met kerst heeft haar stagebedrijf niets voor haar over. Dat is best zuur. Hopelijk krijg je nog wel cadeautjes onder de kerstboom zodat je niet helemaal vergeten wordt.

Het is ook zuur wanneer je vrienden en familie allemaal leuke dingen gaan doen met kerst en jij moet werken. Mirthe heeft de pech dat zij in deze gezellige periode stage moet lopen. Succes Mirthe!

Nog maar een paar uurtjes en dan is het weekend en ook nog eens kerstvakantie bij de meesten. Alles wordt al uit de kast gehaald om in de kerstsfeer te komen en er worden de nodige voorbereidingen getroffen. Esther luisterde naar kerstliedjes en had een kerstontbijt op haar stage.

Romy heeft ruzie met de kerstlampjes, meestal gaat het opruimen van de lampjes beter dan het ophangen van de lichtjes. Hoe netjes je ze vorig jaar ook hebt opgerold, ze zitten bijna altijd weer in de knoop!

Chantal is al bezig met de voorbereidingen voor de vakantie. Haar kerstboom is al afgetogen en waarschijnlijk is zij op dit moment al bezig met vakantie vieren.

Voor jullie allemaal: fijne feestdagen en als je vakantie hebt, een hele fijne vakantie!