712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Tweet van de Week: Het Is Bijna Weekend!

Vrijdag 14 oktober 2011 - Richelle Roth

Het plaatje hieronder lijkt wel te kloppen, niet alleen bij werknemers en werkgevers, maar ook bij stagiairs. Tegen het weekend neemt de productiviteit af en dat is ook te merken op Twitter.

Op maandag hebben de meesten last van opstartproblemen. Sommigen hebben misschien nog een kater van het weekend, er komt in ieder geval niet veel uit. Dinsdag gaat het iets beter, maar met de gedachte dat je nog niet op de helft ben, benut je de tijd nog steeds niet optimaal. Woensdag is de beste dag, je bent op de helft. Het weekend ligt achter je en je zit weer helemaal in het ritme om te werken. De woensdag is de productiefste dag van de week. Donderdag zwakt het weer wat af omdat je druk bezig bent met afspraken maken voor het aankomende weekend. Vrijdag, tja, laten we daar maar niet over beginnen. Toch ga ik het wel over die vrijdag hebben. Je hebt er een hele week opzitten, je vindt eigenlijk dat je genoeg hebt gedaan en het is bijna WEEKEND!!! Je gedachten gaan van de ene date naar het andere feest. Hierdoor heb je helemaal geen zin meer om te werken. Marlieke en Yannick hebben het er ook moeilijk mee.


Doordat je geen motivatie meer hebt, ga je je vervelen zoals Melanie. Nog even volhouden, Melanie, het is bijna weekend.

Het niveau op je stage daalt naarmate niemand meer zin heeft om te werken, zoals bij Joni.

Om de tijd te doden op vrijdag moet je een beetje creatief zijn. Ga bijvoorbeeld aan je stageverslag of plan van aanpak werken. Hiermee voorkom je dat je die dingen niet nog eens in je vrije weekend moet doen. Gelijk heb je hoor, Mike.

Niet bij iedereen is vrijdag een rustig dagje. Als je op school, of iets dergelijks, stage loopt en het is bijna vakantie, zijn de kinderen niet meer te houden. Ze stuiteren heen en weer en kunnen niet wachten tot de bel gaat. Maar het fijne van een stage op school is dat je zelf ook meestal vakantie hebt.

Anderen hebben geen vakantie en moeten nog even doorbijten. Uit ervaring weet ik dat het heel vervelend is als je al die berichten voorbij ziet komen van anderen die wel vakantie hebben. Succes Stef en Peter, er komt vast een tijd dat jullie weer vakantie hebben.