851 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het Is Pauzetijd!

Vrijdag 28 oktober 2011 - Richelle Roth

Rond het middaguur kun je dan eindelijk je werk even opzij leggen en genieten van een pauze. Op Twitter kun je zien dat iedereen daar blij mee is. De tweets over pauze op stage vliegen je om de oren.

Niet iedereen heeft dezelfde invulling, de één rookt een sigaretje en de ander doet een poging tot een middagdutje. Wakker blijven, Marit, en misschien de volgende keer wat eerder naar bed?

Het is nou niet bepaald lekker weer buiten, het is koud en nat, met andere woorden: herfst. Sommigen genieten in die tijd van de mooie natuur en het zonnetje kan op zijn tijd best lekker zijn. Ilona gaat dan ook lekker wandelen met dit weer. Sommigen, zoals Tessa, blijven liever binnen met dit weer, ook al moeten zij de stage in hun eentje doorbrengen. Ik hoop dat je het toch wel naar je zin hebt gehad. Een tip: koop een dikke winterjas en sjaal zodat je gezellig bij de rest kunt zijn in de pauze.

Als je stage om de hoek is, kun je lekker naar huis in de pauze en even lekker tv kijken of iets dergelijks. Dat is dan ook juist wat Michelle doet. Pas wel op dat je niet elke dag naar huis gaat terwijl de rest op het werk pauze houdt. Hierdoor heb je kans dat je minder in de groep ligt dan de rest. Pauzetijd is juist de tijd waarin je gezellig informeel kunt kletsen met je collega’s en andere dingen kunt doen dan werken.

Jaja, als leraar of lerares moet je ook wel genieten van je pauze. Kinderen zijn nou eenmaal druk en je hebt je handen er vol aan. Veel succes met de koters, Jasper!

Ook de duur van de stage en het tijdstip is natuurlijk op elke stage weer anders. Sommigen hebben de vrijheid om die helemaal zelf in te plannen. Anderen, zoals @TAMAMxL, hebben de mazzel dat ze gewoon 3 uur pauze hebben! Ik ben jaloers hoor. Tja, wanneer je dit niet hebt moet je zelf maar wat smokkelen met de tijd. Gelijk heb je hoor, Demi.

Trefwoorden:

Tweet Pauze Herfst Duur Tijdstip