713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het einde nadert

Woensdag 19 december 2012 - Merely van der Drift

Waar breng jij ‘doomsday’ door. Gewoon op je werk of ben je al een schuilkelder aan het inrichten? Hoewel veel Nederlanders te nuchter zijn om er ook maar iets van te geloven, is twee procent van de wereldbevolking er heilig van overtuigd dat we ten onder gaan. En wat doen we dan? We bereiden ons voor op het einde.

Nog twee dagen en dan vergaat de wereld. Meteorieten bombarderen ons, tsunami’s blijven komen en aardschokken zijn aan de orde van de dag. Daarnaast komen er nog aliens om ons allemaal op te eten. Gelukkig is het nog niet helemaal gedaan met de mensheid. Er zijn namelijk een paar plekken op de wereld waar je het wel kan overleven.

Bijvoorbeeld Frankrijk. Het dorp Bugarach staat ook wel bekend om het heilige dorp. Volgens Pelgrims komt er vrijdag een poort. Uit die poort komen buitenaardse wezens   die de mensen daar redden van de ondergang. Nee het is geen grap, want ze zijn echt van plan om massaal daar heen te trekken. De burgemeester had dit gelukkig op tijd door, waardoor het dorp nu vanaf 19 december dicht gaat voor vier dagen. Niemand die erin of er uit mag.

Wees niet bang, er zijn nog meer plekken om de hel te overleven. Sirince in Turkije wordt ook gespaard. Maagd Maria is daar naar de hemel gegaan, dus het straalt een positieve energie uit. Ook dit is geen grap. Alle hotels in de buurt zijn al volgeboekt. Sommige mensen leggen 900 euro per nacht er voor neer. Ach, het is een investering in de toekomst zeggen we dan maar. Het is sowieso verstandig om al je spullen te verkopen en je geld op te maken. Je hebt er immers toch niks meer aan. De komende dagen staan in het teken van afscheid nemen van geliefdes, die je vervolgens weer tegenkomt in de hemel. Of hel.

Het wordt sowieso een interessant dagje. Ook al gebeurt er niks, internet zal vol staan met quotes over D-day. Zaterdag is groot feest, want dan blijkt dat we het gewoon overleefd hebben. En de Maya’s? Die gaan gewoon verder met hun kalender, op een nieuw stuk steen.