741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Het gevaar van “replyen”

Maandag 3 december 2012 - Merely van der Drift

Mailen. Het blijft gevaarlijk. Als je even twee seconde niet je aandacht er bij houdt, stuur je per ongeluk je geklaag over je baas naar je baas, in plaats van je collega. Ongemakkelijk, maar het kan nog erger.

Max Wiseltier, een student van een New Yorkse universiteit, wilde op een mailtje antwoorden. Dit wordt ook wel ‘replyen’ genoemd. Wanneer je dit doet, moet je altijd goed opletten dat je het goede icoontje aanklikt. Er zijn namelijk twee manieren om te reageren. Reageren op één of meerdere mensen, of reageren op alle geadresseerden. Max wilde voor de eerste optie kiezen, maar stuurde het per ongeluk naar de hele lijst. De lijst bestond uit bijna 40.000 studenten.

Mij is dit ook weleens gebeurt en niet zonder gevolgen. Mensen gaan reageren of je krijgt boze reacties. Bij de tweedejaars student vonden de geadresseerde het wel grappig. Veel besloten dan ook zelf te gaan reageren op de hele lijst. De meest rare dingen werden uitgewisseld. Max heeft nog wel zijn excuses aangeboden. Hij let voortaan wel beter op wanneer hij reageert. De school heeft in ieder geval de functie ‘Reply all’ weggehaald om nog meer misverstanden te voorkomen.

Bron: waarmaarraar.nl

Trefwoorden:

E-mail Foutje Student Contact