741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Het inrichten van een studentenwoning

Woensdag 21 december 2016 - Gast

Wanneer je als student intrek gaat nemen in een studentenhuis of een appartement met een aantal studiegenoten is het natuurlijk zaak om deze op een functionele en enigszins goedkope manier in te richten.

Licht maakt de ruimte

Veel mensen denken dat zij met het juiste kleurgebruik en kamer kunnen maken, maar dit is toch echt het licht. Zijn er maar weinig punten waar er ligt de kamer invalt? Dan moet je er wel voor zorgen dat je lichte kleuren gebruikt tijdens het realiseren van de inrichting, want dit zorgt ervoor dat het licht optimaal wordt benut.

Keuze voor bepaalde meubels

Als student heb je het natuurlijk niet altijd heel breed en daarom moet er op sommige gebieden geld worden bespaard. Zo kan je ervoor kiezen om tweedehands spullen aan te schaffen via het internet of een andere aanbieder, maar ook het gebruik maken van persoonlijke kringen kan de oplossing bieden.

Heeft je oom nog een oude, maar kwalitatief nog goede, bank staan en kan je deze meenemen? Maak hier dan dankbaar gebruik van, want dit scheelt weer een paar honderd euro aan meubilair. Daarnaast is het nuttig om een aantal kringloopwinkels langs te gaan en hier het assortiment door te spitten. Vaak staan er goede meubelen en deze kunnen tegen lage prijzen worden meegenomen. Als student is dit natuurlijk fantastisch.

Oude woning verlaten

Natuurlijk zijn er ook studenten die van de ene naar de andere studentenwoning verhuizen. Om de oude woning op een goede manier bij de huisbaas aan te leveren is het verstandig om een professional in te schakelen. Een lokale specialist in woningontruiming zorgt er te allen tijde voor dat de woning weer verkoop klaar wordt gemaakt en hierdoor zal je geen problemen ondervinden met de huisbaas. Wij raden je aan om een aantal specialisten met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat de juiste vakman wordt aangenomen.