800 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het leed dat het OV heet: Bellen

Woensdag 12 december 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro, trein als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden. Met deze week als onderwerp: Bellen.

“Nee jij moet ophangen!! Haha, nee jij moet ophangen, hihihihi. Okeee, maar jij moet het eerst zeggen. Neeee je moet wel zeggen of je het meent hoor hihihi. Ik hou ook van jou doeiii!!”

Weet je waar ik van houd? Als je gewoon je mond houdt. Dit was namelijk mijn woensdagochtend in de metro. Nadat ik eerst een busreis had moeten overleven waarin een stel gestoorden de discussie aangingen, omdat eentje er heilig van overtuigd was dat op 21 december een monster naar de aarde komt om ons allemaal te vernietigen, dacht ik dat ik het ergst wel had gehad. Blijkbaar niet.

In de metro zat een jongen achter me. Wat zijn geaardheid was, ben ik helaas nooit achter gekomen, maar dat hij in ieder geval van iemand hield, werd mij 30 minuten lang duidelijk gemaakt. Na eerst het ‘jij, nee jij-gebeuren’ gehad te hebben, ging het helaas verder. Voor degene die de internetsensatie ‘overly attached girlfriend’ kennen, dit was hij precies. Deze ‘meme’ gaat heel het internet over met quotes die een verschrikkelijke achterdochtige vriendin zou zeggen. Ook deze knul had er hand van: “Waar ben je?! Niet, want ik hoor mensen om je heen dus je liegt. Met wie ben je dan?! Ik geloof er helemaal niks van.” Wat was ik blij toen er een tunnel aankwam en zijn telefoon uit viel.

Sowieso ben ik geen voorstander om in het OV te bellen. Ik doe dit alleen als het echt moet. Iedereen kan namelijk je gesprekken meeluisteren, daar zitten zowel ik als mijn medereizigers niet op te wachten. Soms vind ik het wel grappig, van die mensen die hun hele levensverhaal aan het vertellen zijn via de telefoon, maar zoals vandaag is het gewoon vervelend. Helaas kom ook ik er niet onderuit. Zo belde maandag een vriendin me, omdat ik haar écht iets moest vertellen. Ik meldde nog dat ik in de metro zat, maar dat maakte niks uit. Eindstand, 6 meiden om me heen waren stil geworden en luisterden keurig mee met mijn meegemaakte verhalen. Ongemakkelijk en vervelend.

Denk je nu: “Potverdorie, wat moet ik nou gaan doen in het OV”, dan heb ik nog wel een paar tips. Zo is het heel interessant om vandaag te Twitteren dat het 12-12-12 is, dat deed namelijk niemand. Worden jullie al moe van mijn geklaag? Dan heb je geluk. Over negen dagen vergaat de wereld namelijk. Als je niet vertrekt naar één van de magische bergen en dorpen, ben je dus gedoemd MAAR wel van het verschrikkelijke OV én van mijn geklaag af. Het is maar hoe je het ziet.