1.026 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het leed dat het OV heet: Sardientjes

Donderdag 29 november 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro, trein als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden. Met deze week als onderwerp: Sardientjes.

“Dames en heren. Zoals jullie weten is er door een wisselstoring geen mogelijkheid om te reizen tussen Beurs en Centraal station. Iedereen zal dus bij station beurs uit moeten stappen.” Nadat mijn bus te laat was, was ik blij dat ik nog net de metro kon inrennen. Ik moest en zou op tijd komen op mijn stage en ik had ook even de hoop dat dit ging gebeuren. Tot deze mededeling. Mijn halte is namelijk de halte na beurs. De halte waar de metro niet heenrijdt.

Gelukkig was ik niet de enige gedupeerde. Menig reiziger zuchtte zijn longen eruit bij deze mededeling. Wanneer we eindelijk beurs bereiken, sta ik alvast op zodat ik niet geplet wordt als we stilstaan. Ik hoor een man tegen zijn collega’s vertellen: “Er is altijd wel wat als ik met het OV reis. Ja eigenlijk ben ik pas één keer hiervoor met het OV gegaan, maar toen deed ik er ook heel lang over. Ik ga liever met de auto, dan doe ik er maar een kwartier over. Veel makkelijker ook.” In mijn hoofd ben ik de man al langzaam aan het villen en ik weet dat ik niet de enige ben. Maar hé, ik blijf aardig en bedenk dat hij vast een zwaar leven zal hebben.

Wanneer ik me uiteindelijk uit de metro heb bevrijdt, ren ik naar de tram. Blijkbaar was ik niet de enige want ik zie nog 10000 mensen daar staan. En nee, ik overdrijf niet. In mijn hoofd begin ik al te schelden, ik houd namelijk niet van drukte en al helemaal niet van staan. God vond me blijkbaar zielig, want iedereen besloot opeens een andere tram te nemen. Langzaam werden ze als sardientjes afgevoerd richting hun bestemming.

En ik? Ik kon gelukkig lekker zitten. Wel met een rare man met een enorme pleister op zijn neus, die niet ophield met praten, maar toch. Ik kwam veilig en wel op mijn stage aan. Driekwartier later dan gepland.

Trefwoorden:

Vertraging Stage Ov Te laat Druk