741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het leed wat het OV heet: Buitengewoon opsporingsambtenaren

Dinsdag 21 augustus 2012 - Merely van der Drift

Het OV. Door mijn stage besteed ik drie tot vier uur per dag hierin. Zowel de bus, de metro als de tram komen aan bod. Het is iedere dag weer een feest. Omdat ik weet dat ik hier niet alleen in sta deel ik wekelijks mijn verhalen met jullie, zodat we elkaar kunnen bijstaan tijdens deze zware tijden.

Je kent het wel: Je wordt ’s ochtends wakker, blijft nog even liggen, doet rustig aan en kijkt dan opeens op de klok. Shit, het is al tijd om naar de bus te gaan. Rennend, vliegend, huppend spring je op je fiets. Racend tegen de klok fiets je er heen en op het moment dat je je fiets op slot zet, komt de bus net aanrijden. Met een gelukzalig, overwinnend gevoel stap je dan ook de bus in. Dit scenario speelt zich elke dag af bij mij.

Helaas is dit gevoel snel weg, want als je net lekker in de bus zit en je weet dat je op tijd gaat komen, besluiten mensen je rust te verstoren. Deze mensen worden ook wel buitengewoon opsporingsambtenaar genoemd. Een naam die ze niet verdienen. Natuurlijk er rijden genoeg mensen zwart en die moeten ook wel gepakt worden, maar om daarom een kwartier mijn bus stil te zetten is weer overdreven. Nog erger, de mannetjes in burgerkleding. Zogenaamd alsof niemand wat doorheeft komen ze met een hele groep de bus in en gaan opeens controleren. Helaas voor hen schrikt niemand er alsnog van en krijgen ze alleen chagrijnige blikken.

Buitengewoon opsporingsambtenaar is misschien wel een van de meeste ondergewaardeerde beroepen. Weinig mensen zijn ’s ochtends vroeg vrolijk en niemand heeft zin in vertraging. Respect voor de mensen die toch dit beroep uitoefenen, en al helemaal voor de stagiaires want ja die zijn er ook, maar mij mogen ze voortaan gewoon met rust laten. Uiteindelijk heb ik daardoor toch weer mijn metro en tram gemist.