741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Het leed wat het ov heet

Dinsdag 14 augustus 2012 - Merely van der Drift

Terwijl iedereen nog heerlijk van de zon geniet, die eindelijk tevoorschijn is gekomen, mag ik mijn dagen vertoeven op stage. Niemand die ook maar een greintje medelijden heeft, want ik heb het immers zelf voorgesteld om drie weken eerder te beginnen. Hoewel ik deze stage heel graag wilde en er super blij mee ben is er een klein nadeel: Het verschrikkelijke OV.

De zomer is natuurlijk nog niet officieel afgelopen en er wordt dan ook geen rekening gehouden met degene die wel gewoon elke dag moeten werken. Voor mij als ‘plattelandsmeisje’ is alles ver weg, dus sta ik elke ochtend keurig om 5 voor 7 bij de bus om vervolgens om half 9 aan te komen. Lijkt wel mee te vallen, maar gelukkig kennen wij allemaal het OV heel anders. Vertraging na vertraging en dan is het nog geen eens slecht weer. Je wordt er moe van en het zorgt er ook voor dat mijn terugweg gewoon twee uur lang duurt.

Alsof het reizen allemaal nog niet genoeg is, heb je natuurlijk ook je medereizigers om je heen. In het begin van mijn schooltijd vond ik het nog aardig grappig, al die vreemde mensen, maar nu mijn derde jaar is begonnen heb je dat ook wel weer gezien. Wel gezellig hoor, al die mensen die tegen je aan praten, maar bedelen hoeft echt niet bij mij en raar gaan doen al helemaal niet. Ja, ik heb in die twee jaar al aardig wat meegemaakt, wat soms ook wel weer heel grappig is.

Uiteindelijk moet ik niet klagen, want een auto zit er toch niet in en mijn OV krijg ik gelukkig vergoed. Nouja over twee dagen dan, op dit moment is het nog vakantieregeling. Voorlopig nog maar dromen over een auto dan maar, daar heb ik in ieder geval lang genoeg te tijd voor.

Trefwoorden:

Vertraging Reistijd Stage Ov