799 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hete Pepers helpt je jouw droombaan te vinden!

Maandag 5 mei 2014 - Sanne Hofman

Hete Pepers is een jongerenproject dat is ontstaan door een samenwerking tussen de verschillende grote partijen NJR, CNV Jongeren en FNV Jong om jongeren te helpen tijdens hun zoektocht naar een baan. Woensdag 26 maart ging het project Hete Pepers officieel van start. Het project gaat minimaal een jaar lopen. Jongeren worden getraind op sollicitatievaardigheden, ondernemerschap, 21st century skills en ga zo maar door!

Dat de jeugdwerkloosheid nog steeds een groeiend probleem is in onder andere Nederland is al een langere tijd bekend. Vandaar dat het netwerk van landelijke jongerenorganisaties in Nederland, NJR en de jongerenbonden CNV Jongeren en FNV Jong  een samenwerking aangaan om een eind te maken aan deze jeugdwerkloosheid. Zij startten het jongerenproject Hete Pepers.

“De jeugdwerkloosheid is de laatste jaren sterk opgelopen. Hierdoor dreigt het talent, de energie en ambitie van jonge mensen onbenut te blijven. Zonde! Zeker in een tijd waarin onze samenleving deze jonge generatie juist hard nodig heeft.” aldus Hete Pepers op de website.


Wat doet Hete Pepers?
Hete Pepers is een project van minimaal één jaar. Door middel van trainingen, cursussen en evenementen wilt Hete Pepers jonge werkzoekenden helpen om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. “Hete Pepers geeft jonge baanzoekers een kick-start op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt hier online en offline in een serie events die we gaan organiseren. Daarbij is het verwerven van 21st century skills van belang; door middel van kennisdelen en interactie leren jonge werkzoekenden hun positie te versterken in een veranderende arbeidsmarkt. Technologie ondersteunt jongeren hierbij om vaardigheden op te doen die nodig zijn om vernieuwend en effectief te werken.” aldus Hete Pepers.


Steun
Naast NJR, CNV Jongeren en FNV Jong ondersteunen andere partijen het project Hete Pepers. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Nederland. Microsoft Nederland zet zich in om de jongeren technologische vaardigheden te leren. Jongeren leren hoe zij zich online en offline moeten presenteren en hoe technologie hen kan helpen bij een goede samenwerking.

“Met technologie het verschil maken, daar draait het voor ons om. Jongeren gebruiken dagelijks technologie, maar hoe kan het hen helpen hun potentieel te bereiken? In dit specifieke geval het vinden van hun droombaan. Wij zijn bijzonder trots het Hete Pepers project te ondersteunen en kijken uit naar de samenwerking met de verschillende partners.” aldus Edwin Hageman, directeur van Microsoft Nederland.

Een andere partner van Hete Pepers is IT Randsteden. Zij verzorgen onder andere de trainingen van Hete Pepers. Verder is Hete Pepers een samenwerking tussen veel lokale initiatieven om jeugdwerkloosheid aan te pakken, het bedrijfsleven, jongeren en de overheid.

“Wij geloven in deze vorm van samenwerken waarbij ieders expertise een bijdrage levert aan een betere arbeidsmarktpositie voor jonge baanzoekers. Hete Pepers zorgt dat jonge baanzoekers het maximale uit zichzelf halen, ze een netwerk krijgen en hen vaardigheden leert die hun positie op de arbeidsmarkt versterkt.” aldus Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid.


Neem snel een kijkje op de website www.hetepepers.nl en bouw een netwerk op, kijk wanneer de trainingen en evenementen zijn en wie weet vind je jouw droombaan!


Bron: hetepepers.nl