739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hi, hoe is het?

Dinsdag 19 maart 2013 - Charlotte Portielje

Met de nieuwe technologie hoef je je vrienden geen seconde meer te missen. Brieven en kaarten sturen is z 1999. Facebook, Twitter, Whatsapp en sms-en zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Waar je ook bent, je bent altijd wel bereikbaar. En derde van de jongeren verzend maar liefst 30 Whatsapp berichten per dag.

Direct Research deed een onderzoek onder 760 jongeren tussen de 16 en 28 jaar. Whatsapp bleek razend populair onder de jongeren. Daarentegen had Facebook een afnamen in gebruikersaantallen onder jongeren. Ondanks dat is het platform nog steeds het populairste communicatiemiddel. Wanneer jongeren merken dat op hun profiel veel wordt geliked, stijgt het zelfvertrouwen hard. Naast Facebook wordt ook TumbIr en Instagram veel gebruikt.

Toch worden de smartphones het meest gebruikt om te Whatsappen anders gezegd ‘appen’. Je kan het zo gek niet bedenken of de jongeren zit op die plek te Whatsappen. Van het klaslokaal tot op de toilet, overal wordt tegenwoordig gewhatsappt!

Whatsappen zorgt ervoor dat vrienden met elkaar in contact blijven. Daarnaast is het ook een goed middel om de relatie met een eventuele partner bij te houden. Niet alleen het bijhouden is handig om via Whatsapp te doen, ook het dumpen is geen probleem. En op de vijf jongeren is er niet op tegen om zijn of haar partner te dumpen via Whatsapp. Wel lekker snel, makkelijk en kosteloos.

Bron: AD

Trefwoorden:

Jongeren Facebook Whatsapp