739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hilton helpt werkloze jongeren

Woensdag 30 januari 2013 - Charlotte Portielje

Ook de horeca studenten hebben veel moeite met het vinden van een baan. Slechts 40% van de horeca/hotelschool studenten vindt een baan in de branche horeca. Hilton Worldwide wilt investeren in de kansen voor jongeren.

De hotelketen is bereidt te helpen met het verbeteren van de arbeidsmarkt. Aangezien de baan-kans voor nieuwe studenten er wereldwijd slecht uitziet, heeft Hilton een idee bedacht. De hotelketen laat onderzoeken hoe de internationale horeca voor jongeren kansen biedt. Hilton Worldwide heeft ook een white paper laten schrijven. Dit is een document dat omschrijft hoe een specifiek probleem kan worden opgelost.

Waarom Hilton?
Hilton schijnt nog geen last te hebben van de crisis. Het bedrijf heeft nog steeds een stijgende lijn. Daarom is deze keten erg populair voor sollicitanten. De hotelketen vindt dat ze een mooie bedrijfscultuur hebben en goede carrièrekansen. Dankzij de belangrijke status van Hilton, kunnen zij veel betekenen voor studenten.

Een streepje voor
In Nederland bestaat ook de Hilton Class op het Deltion College in Zwolle. Deze studenten hebben geen baanzekerheid maar hebben wel een streepje voor op andere hotelschool studenten bij Hilton. De studenten worden getraind op de kwalitatieve Hilton-manier. Hilton wilt de beste mensen in de branche. Het doel van de opleiding is om de beste studenten te spotten voordat ze de arbeidsmarkt betreden.

Bron: Hospitality Management