739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hip zijn met je iPhone 5

Donderdag 13 september 2012 - Merely van der Drift

Al sinds de iPhone 4G uit is, wachten de technologische fans op de nieuwe iPhone 5. Gisteravond om zeven uur was het eindelijk zo ver. De lancering. Aan de buitenkant zie je eigenlijk niet veel veranderingen, maar wat is er eigenlijk nou zoveel beter aan de vernieuwde gadget?

Houd je vast, want de technische stufjes zullen je om de oren heen vliegen. Zoals er al maanden bekend is wordt de iPhone 5 groter. Niet zozeer in de breedte, maar in de lengte. In totaal wordt het scherm 4 inch, ook wel 10 centimeter. Dit is 0.5 inch kleiner dan de vorige generaties. In totaal is hij 18 procent dunner dan de 4de generatie. Daarbij is die nog steeds van glas en aluminium. Lekker laten stuiteren kan dus helaas nog steeds niet.

Waren het normaal vier rijen apps, zijn het er nu vijf. De icoontjes zijn dus kleiner worden. De standaard apps krijgen ook een update. Ook komen er veel nieuwe spelletjes erbij zoals Real Racing. Aangezien niemand meer een fotocamera bezit vanwege de ‘geweldige’ kwaliteiten van een mobiele telefoon, hebben ze de camera en videocamera verbeterd. Het is nu 8 megapixel kwaliteit en je kunt 40 procent sneller foto’s  maken. Deze foto’s kun je gelijk delen en commentaar geven. Dit gaat via het nieuwe programma Shared Photo Stream.

Facetime is ook eindelijk verandert, hoe irritant is het dat je alleen op wifi kan facetimen. Die reclames met Ali B en zijn ‘matties’ klopte nooit, want niemand die in de supermarkt Wifi heeft. Die gaat nu via het mobiele netwerk. Daarbij zijn er nu drie microfoons, voor- achter en onderkant, die zorgen dat je stem natuurlijker klinkt in plaats van een robot.

Zo kunnen we natuurlijk nog eeuwen doorgaan, maar dat wordt ook saai. Gewoon de nieuwe iPhone kopen, dan kom je er snel genoeg achter of even naar de winkel gaan voor informatie. Zint het je niet, dan zijn er nog 10000 andere telefoons, die stiekem net zo goed zijn.  En ohja, de Macbook, Ipad, Ipod Nano en Ipod Touch zijn ook verbeterd. Nog dunner, nog mooier en nog duurder. Vanaf vrijdag kan het besteld worden.

Bron: volkskrant.nl