712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Gastbloggers

NieuwsberichtenPersberichtenColumns


Hoe kan jij als student eigen baas worden?

Maandag 2 maart 2015 - Tayfun Kayahan

Als 17 jarige ICT student heb ik 2 bedrijven op mijn eigen naam. Ik ben finalist van de Freelancer of the Year Awards waar meer dan 7000 ondernemers hebben meegedaan. Ik ben mijn eigen baas en ik werk wanneer ik wil. Dat is toch een droom van iedere student? Waarom sta je niet op en doe je het gewoon net als ik? Lees hieronder mijn verhaal.

Wie ben ik nou precies?

Ik ben Tayfun Kayahan en ik ben een ICT student aan de ID College te Zoetermeer. Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik vond het altijd leuk om bezig te zijn met computers. Een jaartje of 2 geleden ben ik begonnen met het maken van websites en dat beviel mij heel erg! Ik kreeg er ook goed betaald voor als een student aan de middelbare school. Ik motiveer studenten graag door mijn persoonlijke verhaal te vertellen. Daarom geef ik ook gastlessen op scholen over de mogelijkheden als student*

 

Wat doe ik nou precies?

Ik heb momenteel een Internetbureau draaiende; www.peerio.nl. Daar bied ik alles aan de klant van A tot Z op het gebied van het web. Ik bied o.a. Webdesign, SEO(Zoekmachine optimalisatie) , Grafisch Ontwerp, (Social Media)-Marketing en natuurlijk veel meer. Ik ben momenteel ook bezig met mijn 2e bedrijf waar klanten websites kunnen leasen. En dat doe ik allemaal in mijn eentje vol passie. In 2014 was ik genomineerd voor de Freelancer of the Year Awards. Ik heb de nominatie geaccepteerd en ben bezig geweest om Freelancer of the Year te worden. Op 4 april zal Mark Rutte aankondigen wie de Freelancer of the Year wordt en dat wacht ik af met volle hoop!

Hoe doe ik alles?

Theorie is heel erg belangrijk maar ervaring is veel belangrijker, daarom is het ideaal om op jonge leeftijd ervaring op te bouwen in jouw branche. Ik heb veel advies gekregen van ervaren ondernemers, ik heb veel seminars bijgewoond en veel motivatie opgebouwd. Door die 3 factoren ben ik gaan beginnen met mijn 2 bedrijven. Al mijn kennis en ervaring zou ik daarom ook graag met jullie delen. Wat het belangrijkste is, is dat je doet wat je wilt! Als je iets leuk vindt zal je veel gaan bereiken. Wat ook een hele belangrijke factor is, is dat je een goede school kiest met een goede scholing. Op MBO of HBO moet je ook dedicatie hebben voor je toekomst. Kies daarom altijd een goede en een bekende stageplek, dat staat altijd goed op je CV.

 

Succesvol zijn begint op een jonge leeftijd

Succesvol zijn begint op een jonge leeftijd, daarmee bedoel ik dat je veel kan bereiken op een jonge leeftijd, maar niet iedereen realiseert zich dat helaas. Daarom wil ik studenten zoveel mogelijk motiveren en overtuigen dat jij jouw droom gemakkelijk kan bereiken met een beetje dedicatie. 

 

Verantwoordelijkheden

Een eigen baas zijn brengt vele verantwoordelijkheden met zich mee. Je moet bijv. om het kwartaal belastingaangifte doen, je moet je uren zelf bijhouden en natuurlijk veel meer. Je krijgt ook voordeel in de BTW, want je hoeft niet altijd BTW te betalen als ondernemer. 

 

Tips & Tricks

  • Goed opletten op school
  • Op jonge leeftijd ervaring opbouwen 
  • Veel aan ervarene vragen
  • Seminars bijwonen

 

Je kan mij altijd vragen stellen via Facebook: http://www.facebook.com/UkantK

Je kan mij altijd vragen stellen via Linkedin:   https://www.linkedin.com/in/tayfun97

 

*Ik wil ook wel een gastles geven op jouw school over de mogelijkheden als student, dat doe ik graag! Mocht je een gastles willen van mij, dan kan je mij bereiken via: Facebook, Linkedin of via tayfun1997@live.com.

 

Je kunt mijn bedrijf bezoeken op www.peerio.nl.

 

Knowledge is not everything!