737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hoe overleef je school zonder smartphone?

Woensdag 26 maart 2014 - Sanne Hofman

Veel studenten kunnen niet zonder mobiele telefoon. Heel de dag worden er, tussen de lessen door en tijdens de lessen, foto’s en statussen op Facebook geliked en gedeeld, tweets geplaatst op Twitter, foto’s gemaakt op Instagram, vrienden gemaakt op Tinder en wordt er met elkaar gekletst via Whatsapp. Wat moet een student zonder smartphone? De grootste nachtmerrie van veel studenten in Zuid-Korea is uitgekomen. Scholen blokkeren massaal de mobiele telefoontjes van studenten.

Scholen in Zuid-Korea zijn het gedrag van veel studenten zat. In de lessen wordt minder goed opgelet en studenten raken snel afgeleid door hun smartphone. Op de mobiele telefoon zijn immers veel boeiendere dingen te lezen, te zien en te doen. Door de smartphones van studenten te blokkeren willen de scholen de aandacht van de studenten terug winnen. Een goede actie?


Speciale applicatie
Hoe lukt het de scholen dan om de smartphones van de studenten te blokkeren? Daar is een speciale applicatie voor ontworpen, namelijk: ISmartKeeper. Met de app kunnen de scholen alle mobiele telefoontjes binnen het hele gebouw vergrendelen, beheren en controleren. Door middel van de applicatie kan bepaald worden of de smartphones bijvoorbeeld alleen nog maar kunnen bellen, alleen nog noodnummers kunnen bellen of zelfs helemaal niets meer kunnen.


Protesten
Natuurlijk vinden de Zuid-Koreaanse studenten dit geen goede actie van de scholen. Veel groepen studenten hebben daarom ook al geprotesteerd tegen de applicatie en tegen het blokkeren van hun mobiele telefoons.


Bron: Sensor