741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hoe verpest je je school

Woensdag 3 oktober 2012 - Merely van der Drift

Sinds vorig jaar is stage lopen verplicht geworden op de middelbare school. Ze moeten dan ook minimaal 30 uur een maatschappelijke stage lopen. Per jaar lopen 20.000 scholieren stage.

Alleen met het nieuwe kabinet is er een kans dat deze stage gaat verdwijnen. Zonde natuurlijk. De kids maken kennis met ouderen, verstandelijk beperkten en andere mensen waar ze misschien niet dagelijks mee in contact komen. Ze leren hoe je iets goeds kunt doen voor de samenleving. 70 procent van de scholieren vinden de stage nuttig en 80 procent van de ouders vindt dit zeker nodig. De enige reden om dit te schrappen zijn de kosten. Maar er wordt eigenlijk geļnvesteerd in de toekomst.

Een student van de Hogeschool Rotterdam moest ook gaan stage lopen. In het derde jaar is dit verplicht in het hoger onderwijs. De luiwammes was bij een stichting afgewezen en had er toen geen zin meer in om nog verder te zoeken. Hij bedacht een ‘briljant’ plan. Hij verzon gewoon alles ter plekke. Logboek, stagedossier, handtekeningen. Alles maakte hij zelf. Om dit te voorkomen, krijg je als stageloper altijd een stagedocent vanuit school aangewezen. Deze wordt telkens op de hoogte gesteld van je werkzaamheden en komt ook twee keer op stage kijken. De student viel dus al snel door de mand en hoeft zich nooit meer op de Hogeschool te vertonen.

 

Bron:     powned.tv
snsr.nl