712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hoe ziet de avond van een student eruit?

Dinsdag 27 september 2016 - Gast

In het studentenleven is het niet alleen studeren dat de klok slaat. Voor veel studenten is de studententijd een periode waarin een nieuwe sociale wereld open gaat. Hierdoor bestaat het studentenleven ook voor een groot deel uit sociale activiteiten die vooral ’s avonds plaatsvinden na colleges en huiswerk.

Vroeger, werden sociale contacten ons gegeven door vaste clubs, de kerk of de buurt. Tegenwoordig zijn we zelf verantwoordelijk voor het aangaan en onderhouden van relaties, waardoor we er ook meer mee bezig zijn. Ook de ‘fear of missing out’, de angst om gezelligheid te missen, is hiervoor een belangrijke aandrijver. Daarom bestaat het studentenleven naast colleges volgen en huiswerk maken vooral uit leuke dingen doen met vrienden in de avond.

Activiteiten
Uitgaan is activiteit nummer één onder studenten. Zeker onder de uitwonende studenten. Studentensteden beschikken vaak over een bruisend nachtleven. Er wordt ’s avonds dus veelal nog wat gedronken in het café of op het terras met vrienden en kennissen. Maar er zijn ook andere manieren om een gezellige avond te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Organiseer met je huisgenoten bijvoorbeeld eens een gezellige barbecue. Een eenvoudige houtskoolbarbecue is al voldoende om een heel uitgebreide maaltijd te bereiden. Laat al je huisgenoten een aantal mensen uitnodigen en je gaat geheid een gezellige avond tegemoet, waarin je ook nieuwe mensen leert kennen. Je kunt je ook aansluiten bij een studentenvereniging. Deze verenigingen organiseren ook veel activiteiten die je sociale leven een flinke impuls kunnen geven. Zorg tot slot dat je Netflix hebt! Ben je een avondje alleen, dan hoef jij je hiermee zeker niet te vervelen. Ook is die gezellige filmavond met vrienden zo ineens een stuk eenvoudiger geregeld!