739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hoger opgeleiden mensen voelen zich gezonder

Maandag 7 december 2015 - Esmee

Mensen met een hoge opleiding voelen zich gezonder dan mensen met een lage opleiding. Dit komt omdat zij vaker tevreden zijn en meer verdienen dan mensen met een lage opleiding.

Dit is gebleken uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Mensen met een hoge opleiding zijn minder vaak werkloos en hebben een hoger inkomen. Bovendien wonen mensen met een hoge opleiding ook vaak in een kwalitatief goed koophuis. Mensen met een lagere opleiding hebben minder kans op een baan. Deze onzekerheid heeft effect op de tevredenheid en gezondheid.

Vooral mannen met een lage opleiding hebben een lager welzijn. Zij zijn vaak bang om hun baan te verliezen of kunnen geen baan vinden.

En op de drie Nederlanders zegt welvarend, gezond en tevreden te zijn met het leven, volgens het CBS.

De mensen die het beste ervoor staan zijn twintiger-stellen zonder kinderen en met een baan. Zij zijn het gezondst en hebben het meest te besteden, dit komt ook omdat stellen vaak twee inkomens hebben.

Mensen die er minder goed voor staan zijn alleenstaande ouders met jonge kinderen, mensen met een lage opleiding en de mensen die moeten rondkomen van een uitkering. Dit is gebleken uit het onderzoek.

Bron: nu.nl