713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hogescholen scoren redelijk op handicap-vriendelijkheid

Woensdag 12 december 2012 - Merely van der Drift

Jongeren met een handicap willen vaak een zo normaal mogelijk leven leiden. Zo willen er veel gehandicapte studenten niet naar een speciale school, maar gewoon normaal les krijgen met andere leeftijdsgenoten. Uit onderzoek is nu gebleken dat ze ontevreden zijn over de handicap-vriendelijkheid van de hogescholen.

Een tiende van alle studenten in het hoger onderwijs kampt met een handicap. Ze willen wel gewoon naar een normale school om te studeren en het studentenleven zoals ieder ander persoon mee te maken. Hogere scholen zijn ook verplicht om deze studenten aan te nemen en dit is meestal ook geen probleem. Wat wel een probleem is, dat niet elke school genoeg begeleiding geeft of een handicap-vriendelijke omgeving heeft.

Hoewel de tevredenheid al is gestegen sinds vorig jaar, geven ze de instellingen gemiddelde maar een mager 6 tot 6,5. Over de NHTV in Breda zijn ze het meest tevreden, de Hogeschool van Leeuwarden is een van de scholen die niet goed scoort op het lijstje. Er werd vooral gelet op de begeleiding en de voorlichting.

Bron: nationaleonderwijsgids.nl