739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hogeschool Zeeland haalt Avans in als beste hbo-instelling

Woensdag 9 oktober 2013 - Sharon Kardjo

HZ University, ook wel bekend als Hogeschool Zeeland, is de beste grote hbo-instelling van Nederland. HZ University heeft Avans ingehaald die nu op de tweede plek staat. Dit staat in de Keuzegids Hbo Voltijd 2014.

Volgens de redactie van de Keuzegids is HZ University goed in kleinschalig onderwijs en is erg populair vanwege het brede aanbod van maar liefst 24 bacheloropleidingen. Bovendien is er ook een sterke binding tussen docenten en studenten. Studenten op deze hogeschool vallen veel minder vaak uit dan bij andere hogescholen.

Avans Hogeschool stond de afgelopen jaren op nummer één, maar staat nu op nummer twee. Net als vorig jaar staat Hogeschool NHTV op nummer drie.

Bij de middelgrote hogescholen (gemiddeld 2000 studenten), staat Gereformeerde Hogeschool in Zwolle en Christelijke Hogeschool Ede op nummer één. De Haagse Hogeschool heeft jarenlang goed gescoord, maar staat dit jaar op nummer tien. Hogeschool Zuyd is drie plekken gezakt in twee jaar tijd, namelijk van de tweede naar de vijfde plaats.

Bron: ND.nl