737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Hogeschool gaat gepeste leerlingen helpen

Donderdag 8 november 2012 - Merely van der Drift

Afgelopen maandag stond er een rouwadvertentie in de krant. Naast dat de nabestaanden een stukje hadden geschreven, hadden ze ook de afscheidsbrief van de overledene geplaatst. Deze advertentie schokte menig mens. Nadat iemand het op twitter had geplaatst, verspreidde dit nieuws zich als een lopend vuurtje.

De overledene was Tim Ribberink uit Tilligte. Tim was nog maar 20 jaar, maar was het pesten zo zat dat hij besloot een einde te maken aan zijn leven. Hij liet voor zijn ouders een afscheidsbrief achter. Zijn ouders besloten een stuk van deze afscheidsbrief in de rouwadvertentie te plaatsen. Ze hoopte op deze manier te laten zien wat pesten allemaal met je kan doen en dat er maatregelen tegen moeten worden genomen.

Heel Nederland heeft zich hierover geuit via Twitter. De ouders krijgen honderden reacties en heel internet stond er bol van. Overal ontstonden discussies over de gevolgen van pesten. Een paar maanden geleden kwam een meisje uit Canada in het nieuws. Zij had een filmpje gemaakt over het leed dat zij meemaakte de afgelopen jaren. Een week daarna had ze zelfmoord gepleegd. Ook hier ontstond veel commotie over.

Dinsdagavond is er een herdenking in de kerk gehouden voor Tim. Ruim 900 mensen kwamen hierheen om hun eerbetoon te geven. Niemand had het aan zien komen, zelfs zijn ouders wisten niet dat hij gepest werd. De Hogeschool Windesheim, waar Tim studeerde, biedt vanaf nu ondersteuning aan gepeste studenten. Via een mail laat de voorzitter aan zijn leerlingen weten dat de school vanaf nu een veilige plek moet worden. Er wordt beter naar studenten geluisterd en ook op gelet. Het is moeilijk om overal op te letten, maar door de studenten meer begeleiding te geven, hopen ze het zo te verminderen. Nu afwachten tot ook andere scholen dit gaan toepassen.

Bron: destentor.nl