740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


HvA te weinig tentamens

Woensdag 30 januari 2013 - Charlotte Portielje

Een tentamen maken is altijd weer een spannend moment. Je hebt er hard voor geleerd en je wordt uiteindelijk beoordeeld op een paar uur durende toets. De studenten van de Hogeschool van Amsterdam hadden zich voor niks voorbereid. De Hogeschool van Amsterdam blundert namelijk afgelopen dinsdag met een tentamen.

Honderden eerstejaarsstudenten Media, Informatie & Communicatie (MIC) konden dinsdagmiddag geen tentamen maken. Dit kwam doordat er te weinig tentamens waren meegenomen naar de school. Nadat de surveillant 20 minuten de tentamens aan het uitdelen was, kwam de school erachter dat er te weinig tentamens waren. Toen kwam het voorstel om eerst de ene helft het tentamen te laten maken en vervolgens de tweede helft. Omdat dit organisatorisch niet logisch was, ging dat niet door. De 1200 studenten werden weggestuurd en niemand kon het tentamen maken.

De HvA reageert op het incident. Ze lieten weten het erg vervelend te vinden. Daarnaast biedt de HvA haar excuses aan. Er waren te weinig tentamens uitgeprint. Het tentamen is nu verplaatst naar aanstaande vrijdag.

De studenten hebben gemengde gevoelens over het tentamen. Allereerst waren ze blij, maar vervolgens kwam het besef dat het voorbereiden, het leren en de stress voor niks is geweest. Het zijn voor de Hogeschool van Amsterdam geen goede weken. Vorige week vrijdag kregen namelijk de deeltijdstudenten een tentamen waar alle antwoorden al op stonden.


Bron: Volkskrant

Trefwoorden:

Studenten Tentamen Hva