741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


HvA weer in de fout

Woensdag 6 februari 2013 - Charlotte Portielje

De Hogeschool van Amsterdam blijft fouten maken omtrent de tentamens die worden afgenomen. Dit is al de 3e keer in twee weken tijd dat de Hogeschool van Amsterdam negatief in het nieuws komt.

Twee weken geleden werden er bij deeltijdstudenten tentamens uitgedeeld waar de antwoorden al op stonden. Vorige week waren er te weinig tentamens uitgeprint waardoor de eerstejaarsstudenten werden weggestuurd zonder een tentamen te kunnen maken.

Nu is er sprake van een fout bij het nakijken en afnemen van de tentamens. 350 eerstejaarsstudenten Fysiotherapie kregen afgelopen dinsdag te horen dat de gemaakte tentamens ongeldig zijn verklaard. Hun examen voor het vak Anatomie in vivo is afgenomen en nagekeken door tweedejaarsstudenten (van dezelfde opleiding). Volgens de Wet op het hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek, moeten examens afgenomen en nagekeken worden door formeel benoemde examinatoren. Doordat het fout is gegaan heeft de examencommissie besloten de examens ongeldig te verklaren.

De 350 eerstejaarsstudenten moeten opnieuw de schoolbanken ingaan om het tentamen te maken. Dit zal waarschijnlijk plaats vinden in maart. Rien de Vos, voorzitter van het Domein Gezondheid van de hogeschool, belooft ‘beterschap’ voor deze fout. De Vos had er geen verklaring voor hoe het kon gebeuren dat tweedejaarsstudenten de toets hebben afgenomen en nagekeken.

 

Bron: Parool