741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Imam opleiding niet meer in Nederland

Vrijdag 8 februari 2013 - Charlotte Portielje

Hogeschool Inholland was de enige met de Nederlandse opleiding tot imam. De imamopleiding werd een verlieslijdende opleiding, ondanks de flinke subsidie die de school ervoor kreeg. De school is dus genoodzaakt om met de opleiding te stoppen.

De imamopleiding was bedoeld voor Turkse en Marokkaanse imams. Een gedeelte van de imams spreekt de taal slecht en heeft weinig contact met niet-islamitische landgenoten. De opleiding was gericht op die groep imams. Ze leerden tijdens de opleiding veel over de taal en cultuur van Nederland.

De opleiding werd te duur, volgens de voorzitter Doekle Terpstra. De studenten hebben te veel begeleiding nodig. Dit komt doordat de (momenteel 150) studenten veel verschillende culturele achtergronden hebben. Doordat er veel begeleiding nodig is, studeerden de imam-studenten pas laat af. Door de vele langstudeerders zal de opleiding volgens Terpstra nooit rendabel worden. De studenten die nu nog de opleiding volgen, kunnen het wel nog afronden. Nieuwe studenten worden niet meer toegelaten op de imamopleiding.

 

Bron: Volkskrant