712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Inbreker krijgt als straf een opleiding tot kok

Woensdag 24 april 2013 - Charlotte Portielje

Voor de rechter verscheen kortgeleden een bekende inbreker. De 20-jarige man heeft 23 inbraken en n poging tot inbraak op zn naam staan. De man uit Zwitserland moet eigenlijk 3,5 jaar achter de tralies, maar de rechter besloot toch wat anders.

Naast de inbraken werd de man ook veroordeeld voor geweldpleging. Een lieverdje is het dus niet. Wat doe je er tegen? Straffen. De man wordt gestraft met het volgen van een opleiding. De rechter was van mening dat een opleiding tot kok zinvoller zou zijn dan een gevangenisstraf. De opleiding moet een eerste stap zijn voor integratie in de samenleving.

De rechter heeft erbij vermeld dat de inbreker wel verplicht is om de opleiding af te ronden. Als hij dat niet doet moet hij alsnog voor 3,5 jaar de cel in. Of de opleiding ervoor zorgt dat de man zich gestraft voelt is de vraag. Het moet namelijk leuk zijn om een opleiding te volgen. Arme kinderen in Afrika zullen waarschijnlijk heel graag met de inbreker willen ruilen. Maar wie weet heeft de rechter een goede beslissing genomen.

Bron: AD