739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Intrekken van studiepunten

Dinsdag 10 september 2013 - Sharon Kardjo

Er kan altijd iets gebeuren tijdens je studie, waardoor je studievertraging oploopt. Studenten die te lang doen over hun studie lopen risico. Hun studiepunten kunnen namelijk gewoon worden afgenomen.

Vorige week is er flinke ophef ontstaan in het onderwijs. Universiteit Leiden heeft de studiepunten van jaar twee en drie van 25 ‘trage’ studenten van de rechtenfaculteit ongeldig gemaakt. De Universiteit biedt geen enkele  mogelijkheid tot herkansing.

Decaan R. Lawson van de Universiteit Leiden liet aan NU.nl weten dat studenten al vroeg op de hoogte worden gebracht dat er gevolgen zijn als je langer dan vier jaar doet over je bachelor. Veel studenten hebben niet eens gereageerd op de melding die zij kregen.

Ronald Plasterk, voormalig minister van Onderwijs keurde de regel ‘Binnen vijf jaar je bachelor afronden’ goed. Hij zei dat het aan de universiteiten zelf is om de geldigheidsduur van tentamens te bepalen.

Er wordt binnenkort besproken wat er gaat gebeuren met studiepunten die worden ingetrokken. Dit gebeurt tijdens een vragenuurtje tussen de Tweede Kamer en minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

Bron: NU.nl