737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Is ‘Marathon Monday’ de nieuwe hype onder studenten?

Woensdag 28 mei 2014 - Sanne Hofman

Op Facebook is door enkele Vlaamse studenten een nieuw initiatief bedacht. De studenten hebben een Facebookpagina opgericht voor andere studenten die samen met hen het einde van de examens willen vieren. Het nieuwe initiatief wordt ‘Marathon Monday’ genoemd. Het is de bedoeling dat studenten die meedoen aan de marathon op 30 juni 24 uur lang alleen maar alcoholische drankjes drinken.

Natuurlijk is het logisch dat studenten willen feesten als het drukke studiejaar erop zit en natuurlijk hoort daar een drankje bij, maar om gelijk een ‘Marathon Monday’ te organiseren is volgens verschillende partijen erg onverstandig. Toch zijn de initiatiefnemers erg zeker van hun zaak en vinden het zelf een leuk concept.

“Om na de examens wat stoom af te laten, zullen alle studenten die zich geroepen voelen, vanaf 8 uur ’s ochtends tot de volgende dag 8 uur ENKEL ALCOHOLHOUDENDE dranken benuttigen. Uiteraard, wanneer er mensen zijn die honger hebben na zo een drukke dag, de bakkers zijn altijd open op een dinsdag morgen!” staat op de Facebookpagina van ‘Marathon Monday’. Tot nu toe hebben 4.500 mensen zich aangemeld voor het evenement.


Foto’s en filmpjes
Volgens de organisatoren zou het evenement niet zo’n drama worden als Project X. ‘Marathon Monday’ wordt niet georganiseerd op één vaste plek. “Dat is een serieuze verantwoordelijkheid die wij niet willen of kunnen dragen. De bedoeling is dat iedereen het gewoon met zijn vrienden doet en nadien foto's en filmpjes op onze Facebookpagina post. Misschien maken wij hier dan wel een aftermovie van.” aldus Jelle Hemelsoet, één van de initiatiefnemers.


Gevaarlijk
Het evenement wordt op Facebook razendsnel gedeeld en het aantal deelnemers blijft maar groeien. Dit baart verschillende partijen veel zorgen. “Er is niets mis met een gezellig samenzijn met een pintje na de examens, maar evenementen waar het doel drinken om te drinken is, zijn niet oké. Doordat foto's en filmpjes gedeeld worden, moet het spectaculair genoeg zijn. Het is een gevaarlijk fenomeen. Onvoorstelbaar hoe jonge mensen de risico's van alcohol onderschatten.” aldus Marijs Geirnaert van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen.


Bron: deredactie.be