713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Is jouw zorgverzekering wel dekkend voor je nieuwe stage?

Dinsdag 27 september 2016 - Gast

Stagelopen is een bekend en belangrijk fenomeen geworden in de huidige tijd. Je krijgt de kans om binnen een bedrijf te kijken hoe het eraan toe gaat en je kunt meegroeien in deze bedrijfsomgeving. Echter brengt het starten van een stage wel veranderingen met zich mee die ook invloed kunnen hebben op je zorgverzekering,

Stage in de bouw

Als je op school zit, is de kans dat er iets op je hoofd valt veel kleiner dan wanneer je aan het werk bent op een bouwplaats. Uiteraard is het verplicht om een helm te dragen op de bouwplaats, maar die beschermt je niet tegen alles. Een helm zal zeker helpen wanneer er kleine steentjes op je hoofd vallen. Echter is het ook mogelijk dat er grote voorwerpen zoals een piano of een deel van het plafond naar beneden valt. Hoewel dit voorbeeld natuurlijk niet zo vaak voor zal komen, kan je ook denken aan ongevallen als struikelen en het breken van botten. Een goede zorgverzekering kan je enorm veel kosten besparen.

Buitenland

Het is ook mogelijk dat je voor je stage naar het buitenland moet en dat je zorgverzekeraar daar andere voorwaarden hanteert. Als je een bijbaan neemt in het buitenland vervalt de basisverzekeringsplicht in Nederland, maar als je uitsluitend voor studiedoeleinden naar het buitenland gaat dan houdt deze verplichting stand. Als je slechts een onkostenvergoeding ontvangt voor de werkzaamheden die je uitvoert op je stage dan wordt je gezien als student. Als je echter een respectabele vergoeding krijgt voor wat je doet voor je stage, dan gelden dezelfde regels als voor een bijbaan in het buitenland en vervalt de basisverzekeringsplicht dus.

Voorbereiden

Het is belangrijk dat je jezelf goed inleest voordat je stage gaat lopen in het buitenland. Vergelijk je zorgverzekering voor 2017 met andere zorgverzekeraars en zorg dat je goed voorbereid je stage in het buitenland begint.