740 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Je dode dier als donor opgeven

Donderdag 27 september 2012 - Merely van der Drift

Door milieu- en diervriendelijke organisaties zoals Proefdiervrij, wordt het voor opleidingen die proefdieren gebruiken steeds moeilijker om ergens op te testen. Gelukkig komen er steeds meer ontwikkelingen, zodat ze de levende dieren met rust kunnen laten.

De opleiding Diergeneeskunde staat, zoals de naam al bekend maakt, in het teken van het genezen van dieren. Om de studenten zoveel mogelijk ervaring op te doen, moeten ze veel via de praktijk leren. Daarvoor zijn proefdieren nodig. Er mogen geen onschuldige dieren worden geslacht, dus heeft het Dierendonorcodicil in samenwerking met Proefdiervrij meer dan 300 dieren beschikbaar gesteld voor de studenten.

Mensen waarvan hun dier is overleden, maar die nog wel iets ermee willen doen, kunnen hun dier inschrijven als donor. Hun lichaam kan dan voor de proeven worden gebruikt, zonder dat er een levend wezen voor gebruikt wordt.

Naast de overleden dieren, krijgen ze ook te maken met nep-koeien. Vorig jaar was er één. Deze is nu vervangen door drie koeien. Bij deze modellen is de achterkant van een koe nagemaakt. Niets ontbreekt erbij. Ingewanden zitten er ook gewoon in, alleen zijn ze hier van rubber en plastic.

Bron: www.scienceguide.nl