741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Jongen van zeven kan dankzij robot toch les volgen

Donderdag 4 oktober 2012 - Merely van der Drift

Technologie wordt steeds beter en beter. Robots worden gecreŽerd en mensen worden sneller genezen dan vroeger. Voor kinderen die thuis zitten vanwege een ziekte, wordt er ook steeds meer ontwikkeld. Devon Carrow-Sperduti van zeven kan ondanks dat hij thuis zit, alsnog mee doen met zijn klas.

De zevenjarige spruit heeft een zeldzame ziekte en lijdt aan dodelijke allergieŽn. Hij mag maar heel af en toe naar buiten en kan dus geen les volgen. Omdat hij net zoals zijn leeftijdgenootjes wil zijn, wil hij ook gewoon leren en naar school. Via een Vgo-robot kan hij nu alles meemaken wat er in de klas gebeurd.

Deze Vgo-robot gaat voor hem naar school. In deze robot is een scherm gemonteerd. Via dat scherm kunnen de leerlingen Devon zien en hij hun. Zo kan de robot ook gewoon meespelen op het speelplein en actief meedoen in de les. Wanneer de leraar een vraag stelt en Devon weet het antwoord, gaat er een lichtje branden bij de robot en mag Devon het antwoord geven.

Het moest wat kosten (5000 euro), maar het leven is toch iets aangenamer voor Devon geworden en nu heeft hij het gevoel dat hij er ook bij hoort. Zijn klasgenoten vinden dat ook. Zij zien de Vgo-robot gewoon als de technische vorm van Devon.

Bron: nu.nl