713 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Jongeren kunnen zuipen tijdens carnaval

Dinsdag 25 februari 2014 - Sanne Hofman

Dit jaar is de alcoholgrens omhoog gegaan van 16 naar 18 jaar. Met carnaval voor de deur maken jongeren zich extra druk over de alcoholcontroles in kroegen en cafés. Dit blijkt nergens voor nodig te zijn. Verschillende gemeenten hebben aangekondigd niet extra te controleren op alcoholgebruik. Jongeren hoeven zich dus geen zorgen te maken en kunnen vrijuit drinken tijdens carnaval.

Carnaval gaat dit weekeind van start. Het lijkt erop dat verschillende gemeenten zich even niks aantrekken van de regels met betrekking tot alcohol bij jongeren. De gemeente Venlo zegt: “Extra controles leveren alleen maar onnodige agressie op. Wij willen een ‘heksenjacht’ vermijden.” Jongeren kunnen tijdens carnaval dus rustig een glaasje alcohol nuttigen. Zij hoeven niet bang te zijn voor extra controles.

Het kabinet heeft niet heel fel gereageerd op de verschillende uitspraken van de gemeenten. Kamerlid van de ChristenUnie, Voordewind, spreekt de verschillende gemeenten wel aan. Hij wil duidelijk maken dat ook tijdens carnaval de regels gehandhaafd moeten worden. Hij zegt: “Burgemeesters zijn er om de wet te handhaven, niet om hem te negeren.”

Ook VVD kamerlid Arno Rutte vindt het geen optie als de gemeenten de regels aan de laars lappen. Toch blijft hij soft en wijst erop dat de alcoholcontroles een lokale aangelegenheid zijn. “De burgemeester kan en mag prioriteiten stellen.”


Bron: Telegraaf