739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Jongeren wel of geen orgaandonor?

Dinsdag 16 april 2013 - Charlotte Portielje

Aankomende maandag ontvangen jongeren die vorig jaar 18 zijn geworden een oproep thuis om hun keuze te maken voor orgaandonatie. Ruim 40 procenten van de 18-jarige twijfelt erover om orgaandonor te worden na overlijden.

Veel jongeren geven aan eerst met hun ouders of vrienden te willen praten voordat zij een keuze willen maken voor orgaandonatie. Veel jongeren vinden het een eng idee dat er organen uit hun lichaam worden gehaald na het overlijden. Andere jongeren kiezen er bewust niet voor door geloofsovertuigingen.

In Noord-Holland twijfelen de meeste jongeren over de keuze. Van de jongeren in Noord-Holland is 54% er nog niet uit wat zij willen gaan doen. In Noord-Brabant zitten de meeste jongeren die zeker weten dat ze wel donor willen worden. Landelijk wil 35% van de jongeren donor worden, in Noord-Brabant is dat 49%.

Het idee om de donorbrieven te versturen is een verzoek van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit jaar gaat het om 200.000 jongeren, die de brief zullen ontvangen.

Bron: AD

Trefwoorden:

Jongeren Donor Organen