739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Kledingvoorschriften voor studenten

Woensdag 17 april 2013 - Charlotte Portielje

Wij zijn gewend dat we kunnen dragen wat wij willen als we naar school gaan. Niet in elk land is dat het zelfde. Zo verplicht een universiteit in Tadzjikistan (land in Azië) vrouwen om hakken te dragen.

Naast dat de vrouwen verplicht zijn om op hakken te lopen moeten zij ook kleding dragen die uit één kleur bestaat. Het bestuur van de universiteit is gekomen met deze nieuwe regels. De studenten mogen niet alle hakken dragen die zij willen, de hakken mogen maximaal 10 centimeter hoog zijn.

De man Abdujabbor Rahmonov, is de rector van de school. Hij vindt het belangrijk dat deze regels er zijn. Het is niet de eerste keer dat deze man met de regels komt. Hij heeft eerder ook een regel voor de mannelijke leraren in het leven geroepen. De mannen mogen namelijk geen baard dragen. De Minister van Onderwijs van het land staat achter de regels van de rector.

De inwoners zijn het er niet helemaal mee eens. Ze vinden niet dat de Minister van Onderwijs zich hiermee  moet bezighouden. Ze zien liever dat de kwaliteit van onderwijs wordt versterkt. Daarnaast moet er volgens de inwoners  worden geïnvesteerd in de kansen voor jongeren om te kunnen studeren en niet in de kledingvoorschriften.

 

Bron: Vrouwonline