737 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Koude carnavalsnachten

Woensdag 26 februari 2014 - Sanne Hofman

Studenten die van plan zijn tijdens carnaval dit jaar dag en nacht door te feesten moeten zich niet te koud aankleden. De weersverwachtingen voor aankomend weekend zien er niet heel best uit. Het lijkt erop dat de winter even zijn laatste sporen wilt achterlaten voordat de lente dan echt kan beginnen.


De winter van 2014 is tot nu toe één van de warmste winters ooit gemeten. Toch lijkt het erop dat de carnavalsnachten dit jaar erg koud zullen worden. RTL weervrouw Jennifer Faber vertelt: “Vooral in de nachten van zaterdag op zondag en van zondag op maandag ligt de temperatuur op grote schaal rond of onder het vriespunt.”

Overdag is de temperatuur goed te doen. De temperatuur ligt in het carnavalsweekend rond de negen graden. Wolken, zon en een kleine kans op een bui maken de dagen redelijk aangenaam. Toch is het wel kouder dan we de afgelopen weken gewend zijn.


Pas op met alcohol
Jennifer Faber vertelt dat de carnavalsvierders op moeten passen. “We zijn zulke temperaturen nauwelijks gewend deze winter. Als je alcohol hebt gedronken dan heb je minder snel door dat het flink is afgekoeld.”


Bron: RTL nieuws