741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Kroegtijger of echte tijger?

Maandag 24 september 2012 - Merely van der Drift

De studententijd is nu officieel begonnen voor de eerstejaars. De ontgroeningen zitten er zo goed als op. Nu de groentjes zich hebben bewezen, horen ze eindelijk bij de vereniging. Gronings grootste en oudste studentenvereniging Vindicat heeft wel een hele speciale manier om een feest te vieren. Hierbij wordt het woord kroegtijger wel erg letterlijk genomen.

Terwijl een kroegtijger doorgaans betekent dat iemand vaak naar de kroeg gaat en ook vaak voor dezelfde kroeg kiest, heeft het hier een andere benaming gekregen. Twee tijgers waren namelijk ingehuurd om het feest in te luiden. De tijgers, Rani en Onna, kwamen van Circus Boltini. Het circus had er totaal geen moeite mee om de tijgers te begeleiden. Helaas stond de Partij van de Dieren niet helemaal achter dit besluit. Wat de reden precies is, is niet helemaal duidelijk. Wel hebben ze om opheldering gevraagd aan de gemeente.

De gemeente is het hier niet mee eens. Er was een vergunning afgegeven, dus de beesten gingen legaal mee. Voor de rest was het geen typisch studentenfeestje. Het was een besloten feest, er werd niet gedronken en ook geen muziek gedraaid. Geen motieven dus om de beesten bang te maken. In totaal zijn ze een half uurtje geweest. De studenten maken zich er verder niet druk om. Zij hebben het nieuws gehaald en de toon gezet voor menig andere feestjes.

Bron: www.ad.nl