739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


LSD trip wordt student fataal

Maandag 24 februari 2014 - Sanne Hofman

In de nacht van zaterdag op zondag is een 24 jarige Utrechtse student uit een raam op de achtste verdieping van een studentenflat in de Cambridgelaan in Utrecht gesprongen. De jongen was onder invloed van de drug LSD. De val is hem fataal geworden, hij is overleden aan zijn verwondingen.

De zaterdagnacht van het ongeluk waren er meerdere feesten aan de gang in de studentenflat. Op een van de kamers sloeg echter grote paniek toe bij de studenten toen een 24 jarige feestganger van de achtste verdieping naar beneden sprong. Het ongeluk werd ook meteen door andere studenten uit de flat opgemerkt. Student Maarten Wiegers, bewoner op de vijfde verdieping van de flat,á vertelt: “Ik hoorde een enorme klap. Ook hoorde ik een hoop glasgerinkel. Als het om zelfdoding zou gaan, zou hij het raam wel hebben opengezet.”


Paniek
Er waren nog meer studenten die het ongeluk bewust mee kregen. Marije Hofstede, bewoner op de dertiende verdieping die op het moment van het ongeval haar bed aan het opmaken was, zag alles onder haar raam gebeuren. “Het geschreeuw en de klap gingen letterlijk door merg en been. Die beelden waren verschrikkelijk.” Dat veel studenten na het ongeluk gewoon doorgingen met feesten noemt zij erg respectloos.


Na de sprong van de 24 jarige jongen renden zijn vrienden naar beneden. Daar zagen ze zijn lichaam liggen. De studenten schreeuwden en gilden vol paniek en vol ongeloof. Ambulance en politie waren snel ter plaatse, ze hebben de jongen niet kunnen redden. Hij is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.


Onder invloed
Verschillende getuigen en de politie hebben bevestigd dat de jongen onder invloed was van LSD. Het Trimbos instituut vertelt: “Deze harddrug kan het beoordelingsvermogen sterk be´nvloeden. Dingen kunnen daardoor anders lijken dan dat ze in werkelijkheid zijn. In combinatie met het gebruik van alcohol wordt de drug helemaal onvoorspelbaar en gevaarlijk.”


Veritas
De omgekomen student was lid van studentenvereniging Veritas. Veritas schrapt deze week veel activiteiten maar het pand blijft wel open. Studenten kunnen hier naartoe komen om met elkaar te praten en om te rouwen.


Bron: AD
á