741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Last van luiheid? Neem een pilletje!

Dinsdag 18 februari 2014 - Sanne Hofman

Veel studenten hebben er last van en geven het vaak zelf ook toe. Tijdens de studie slaat de luiheid toe en veranderen actieve studenten in luie couch potatoes. Ze liggen liever heel de dag op de bank voor de televisie dan dat ze een paar uurtjes naar school gaan. Voor de studenten die zichzelf veel te lui vinden en hier iets aan willen doen is er nu een oplossing. Er is een pil tegen luiheid in de maak!

Schotse wetenschappers hebben onderzocht dat luiheid in de genen zit. Sommige mensen zijn dus gewoon luier dan anderen en hebben minder behoefte aan beweging.


Ongezond
Natuurlijk is een beetje lui zijn op z’n tijd niet erg maar echt alleen maar op de bank liggen kan hele ongezonde gevolgen hebben. Eerder verscheen er al een artikel dat beweging goed is voor de hersenen. Uit het onderzoek van Schotse wetenschappers van de Universiteit van Aberdeen blijkt nu ook dat extreem luie mensen veel meer kans hebben op gewichtsproblemen en gezondheidsproblemen zoals diabetes 2.


Een pilletje
Uit het onderzoek kwamen niet alleen feiten over gezondheid naar voor maar er werd ook gesuggereerd dat er een medicatie ontwikkeld kan worden om luiheid te verminderen. Deze medicatie zou ervoor moeten zorgen dat het stofje dopamine in de hersenen wordt geactiveerd. Dopamine zorgt er namelijk voor dat mensen meer behoefte hebben aan beweging. Mensen die extreem lui zijn hebben minder dopamine in de hersenen dan wat actievere mensen. De medicatie is al getest op muizen en er kwamen alleen maar positieve resultaten uit.


Natuurlijk moeten de effecten van deze medicatie nog verder onderzocht worden voordat er echt een pil tegen luiheid op de markt komt, maar het begin is er. Goed nieuws voor de wat luiere studenten dus. Nooit meer te laat beginnen met leren voor tentamens en nooit meer te laat in de lessen!


Bron: Sensor