739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Leenstelsel leidt tot kortere stages

Maandag 3 oktober 2016 - Angelo

Door de kans op een mogelijke studievertraging en de extra kosten die hierbij horen, willen de meeste studenten het liefst zo kort mogelijk stagelopen.

Het nieuwe schooljaar begint met je stage; een aantal maanden fulltime meedraaien bij een potentiele werkgever om ervaring op te doen en om erachter te komen hoe het is om van 9:00 tot 17:00 te werken. Wat echter al snel opvalt, is dat je helemaal geen tijd meer hebt voor een bijbaan. Het grote probleem hiervan is dat je als student op deze manier enorm veel inkomsten misloopt.

Studenten die het privilege hebben om een fikse stagevergoeding te krijgen, zullen hier geen probleem mee hebben. Een groot deel van de studenten ontvangt echter een stagevergoeding die in het niet valt in vergelijking tot de inkomsten van hun bijbaan. Voor hen is het daarom belangrijk om hun stage zo snel mogelijk af te ronden en absoluut geen vertraging op te lopen. Hoe eerder de stage stopt en hoe sneller de opleiding is afgerond, des te minder schoolgeld ze hoeven te betalen en hoe sneller ze geld kunnen gaan verdienen bij hun baan of hun bijbaan.

Bedrijven willen stagiaires echter liever voor een langere tijd aan zich binden. Het inwerken van nieuwe krachten kost immers tijd en daarmee geld. Ook kost het voor werknemers behoorlijk wat geduld om stagiaires, die alles net iets trager oppikken, te begeleiden.

Over de oplossing van dit probleem valt te discussiėren. Het bieden van een hogere stagevergoeding, desnoods aangevuld door het rijk, zou wellicht een interessante overweging kunnen zijn. Helaas gaan wij hier niet over.

Waar we wel over gaan, zijn bijbanen! Wil jij naast je stage toch graag een bijbaan hebben om wat extra geld te verdienen? Klik dan op de link hieronder om naar een handig overzicht van bijbanen te gaan.

Bron: nos.nl

Een handig overzicht van bijbanen.