712 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Leven als een crimineel

Donderdag 6 december 2012 - Merely van der Drift

Alle studies gaan gepaard met heel veel theorie en een beetje praktijk. Bij het MBO was de meerderheid eigenlijk al praktijk en ook op het HBO wordt dit steeds meer. Om later goed te overleven op de arbeidsmarkt, moet je al aardig wat ervaring achter de rug hebben. Bij de studie criminologie is dit ook het geval, dus doken de studenten zelf de cel in.

Bij de studie criminologie leren ze de gedragswetenschap van een crimineel en de maatschappelijke reactie hierop. Vanuit allerlei hoeken wordt hier naar gekeken. Zowel het rechtelijke deel, als het psychologische. Zo onderzoeken ze de vraag: Hoe dacht de crimineel toen hij het delict pleegde, maar ook: Hoe was zijn reactie in de cel? Hoe zijn de leefomstandigheden daar en hoe gaat men zich gedragen.

Er is onlangs een nieuwe gevangenis op Schiphol geopend, met nieuwe faciliteiten. Om te onderzoeken of dit wel leefbaar was, hebben een aantal studenten zich ondergedompeld in de gevangeniswereld. Ze beleefden alles, alsof ze echte gedetineerden waren.  Ze moesten mee doen aan de lunches en hadden precies dezelfde dagindeling als andere gevangenen.  De meeste studenten waren het erover eens dat in de cel zitten echt geen pretje is. Het is benauwend en je begint je al snel te vervelen.

Bron: juridischdagblad.nl

Trefwoorden:

Onderzoek Studie Crimineel Cel