739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Liever Facebooken dan real life afspreken

Woensdag 10 oktober 2012 - Merely van der Drift

De smartphone is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het is een werkelijke verslaving geworden voor miljoenen mensen. Uit onderzoek van T-Mobile is gebleken dat 15% van de mensen vier uur of meer per dag aan hun grote ( kleine ) liefde besteden.

Kijk voor de grap maar eens rond wanneer je in het openbaar vervoer zit. 90% zit met hun telefoon te spelen. ’s Ochtends leest een deel nog wel de krant, maar aan het einde van de dag zie je overal kleine apparaatjes en oordopjes. Alleen de fossielen zitten verbaast in het rond te staren, omdat zij simpel een telefoon niet snappen.

Uit onderzoek van wetenschappers van de universiteit van Chicago onder 250 mensen is gebleken dat de proefpersonen liever zin hadden om even hun statusupdate bij te werken, dan met hun geliefde een leuk momentje te beleven. Die constante drang van bijblijven is toch nog steeds aan de orde.

Het is geen verrassing dat vooral het mobiele netwerk gebruikt wordt. 80% van alle iPhone-verzamelaars gebruiken dit het meest en wel 84% kan niet meer zonder. Drie jaar geleden gebruikten nog maar 25 procent van de klanten hun telefoon 15 keer per dag, nu is dat gestegen naar 40%. Maar 5% wil na hun abonnement een andere telefoon dan de iPhone.

De vrouwen zijn vooral van de Whatsapp, Facebook, Twitter en de andere sociale apps. Ook games zoals Angry Birds zijn populair. De mannen gaan meer voor het nieuwsgedeelte en andere informative-apps. Uiteindelijk is de telefoon toch alles in één. Andere faciliteiten zoals computer en tv worden steeds minder gebruikt. Je kunt immers alles terugkijken of opzoeken op je zakcomputer.
 

Bron:     wtf.nl
                newsroom.t-mobile.nl