739 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Londense studenten in staking

Maandag 9 mei 2016 - Gianna

Studenten van Londense universiteiten gaan in staking vanwege de omstandigheden in studentenhuizen. De Londense universiteiten zouden arme studenten discrimineren.

In een studentenhuis vallen zelfs de plafonds naar beneden en is de huur veel te hoog. Daarnaast worden ook nog eens de studentenbeurzen verlaagd, waardoor een hoogtepunt bij de studenten wordt bereikt. De Britse studenten gaan er dus erg op achteruit.

Tijdens deze staking betalen de studenten geen huur en ondertussen gaat dit al om meer dan duizend studenten die meedoen aan deze staking. Er is nu al sprake van de grootste huurstaking in de geschiedenis van Groot-BrittanniŽ.

De staking ontstond bij het studentenblad The Cheese Grater van het University College London (UCL). De studenten zetten een facebook-campagne op waarna het balletje ging rollen. Steeds meer studenten van andere universiteiten gaven gehoor aan deze campagne en deden ook mee.

De huurprijzen van studentenwoningen zijn nog hoger dan op de normale markt. De armere student wordt op deze manier buiten gesloten. †Daarbij zijn de leefomstandigheden, zoals eerder genoemd, ook al niet erg goed.

Niet alleen in London, maar ook in Nederland betalen studenten een hoge prijs voor de huur. Nederlandse studenten zijn gemiddeld zo’n 55% van zijn of haar inkomen kwijt aan alleen al de huur.

Bron: nos.nl