741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Loos alarm in Rotterdam

Maandag 3 februari 2014 - Sanne Hofman

Donderdagavond ontstond er paniek op hogeschool Inholland te Rotterdam. De politie zou een melding hebben gekregen dat er op de school een leerling met een wapen rond zou lopen. Hij zou hebben gedreigd dat hij zou gaan schieten als hij zijn tentamen niet zou halen.

De melding die de politie kreeg was nogal gedetailleerd. Er werd namelijk ook een naam van een student en het nummer van de collegezaal genoemd. Vandaar dat de politie besloot het gebouw meteen te ontruimen en een arrestatieteam in te zetten. Een politie woordvoerster zei gisten avond: “Het ging om een bestaande naam van een persoon die mogelijk een tentamen had kunnen hebben.”


Op het moment dat de school ontruimd werd waren er een paar honderd leerlingen aanwezig. Zij zouden tentamens aan het maken zijn, of nog moeten maken. Inholland bestuursvoorzitter Doekle Terpstra vertelde: “Het gebeurde heel professioneel. Er liepen een paar honderd studenten rustig naar buiten.”


De politie heeft uiteindelijk geen gewapend persoon in de school gevonden. Rond 19:45 bleek dat het om een loos alarm ging. Leerlingen en docenten mochten na een tijdje de school weer in. De tentamens zullen op een later moment moeten worden ingehaald. De politie zal deze melding nog wel verder gaan onderzoeken.


Bron: RTL nieuws