741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Lunchen met een TBSíer

Donderdag 27 december 2012 - Merely van der Drift

Wanneer een school te klein wordt voor zijn studenten, moeten er noodlokalen komen. Het is niet altijd makkelijk om passende noodlokalen te vinden. Scholen worden steeds creatiever met het vinden van deze lokalen. Het bestuur van het Clusius college moest ook iets bedenken. Zij stoppen hun scholieren bij tbsíers.

De Mbo-instelling uit Alkmaar gaat verbouwen. Twee jaar lang is er geen plaats voor verschillende opleidingen. Deze studenten moeten in een ander gebouw worden ondergebracht. De directie heeft besloten dat ze deze twee jaar in het Willibrordusgebouw moeten doorkomen. Op zich niets raars, ware het niet dat dit gebouw op het GGZ-terrein ligt. Hier worden mensen behandeld met TBS.

Op het terrein staat ook een bedrijfsrestaurant. De studenten mogen hier gebruik van maken, alleen zitten ze wel tussen de psychiatrische patiŽnten. Deze patiŽnten hebben een lichte misdrijf gepleegd en worden nu behandeld. De opleidingen Dierverzorging en Zorgboerderij mogen dus de komende tijd samen lunchen met deze mensen. Volgens de directie zullen de patiŽnten geen gevaar vormen voor de studenten. Er zijn verder geen ouders of leerlingen die bezwaar er tegen hebben.

Bron: noordhollandsdagblad.nl

Trefwoorden:

Studenten Mbo Verbouwen Lunch