741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Nieuwsberichten

PersberichtenColumnsGastbloggers


Maak je sterk voor jezelf en je (toekomstige) medestudent

Dinsdag 13 november 2012 - Merely van der Drift

Nederland is niet blij met het nieuwe kabinet en studenten al helemaal niet. Op dit moment krijgt een student nog redelijk veel van de overheid. Helaas gaat dit veranderen.

Elke maand krijg je een standaard bedrag, ook wel studiefinanciering genoemd, van de overheid. Hoewel dit bedrag eigenlijk bedoeld is om je kosten van school te betalen, zoals boeken etc., mag iedereen ermee doen wat hij of zij wil. Als je niet meer thuis woont krijg je een hoger bedrag, dan wanneer je ouders nog voor je zorgen. Daarnaast krijgt iedere student voor een bepaalde tijd gratis reiskosten.

Helaas gaat het de laatste tijd niet goed met Nederland en de financiën. Er moet bezuinigd worden op veel dingen. Ook op de studie. De regering heeft nu bedacht dat de studiefinanciering wordt omgezet in een leenstelsel. Je krijgt nog steeds elke maand geld van de overheid, maar wanneer je klaar bent met je opleiding moet je alles terugbetalen. Daar is nu nog geen sprake van. De gratis reiskostenvergoeding gaat ook verdwijnen. Hiervoor in de plaats komt een kortingskaart. Hoewel je alsnog minder betaalt dan iemand die geen student is, lopen de kosten aardig hoog op. Na je studie heb je waarschijnlijk dan een schuld van 12.000 euro. Zo begin je je carrière goed.

FNV Jong en de LSVb maken zich al jaren sterk voor de studenten. Zij maken zich dan ook zorgen over de maatregelen. Ze hebben een enquête opgesteld, waar elke student zijn of haar mening kan geven. Zo krijgen ze goed inzicht hoe het nu speelt onder de studenten. Met deze resultaten kunnen ze vervolgens naar de regering om te laten zien wat voor impact de plannen hebben.

Onder de deelnemers worden 3 iTunes Giftcards t.w.v. 15 euro verloot. Meedoen kan via: http://www.studerenmoetkunnen.nl/