741 stages en afstudeeropdrachten op MBO, HBO en WO niveau.
Meld je gratis aan

en vind sneller jouw stageplek!

Maak je profiel aan


Zoek jouw stageplek

Uitgebreid zoeken

Columns

NieuwsberichtenPersberichtenGastbloggers


Maakt geld gelukkig?

Woensdag 13 februari 2013 - Charlotte Portielje

Of geld gelukkig maakt is een eindeloze discussie waar iedereen een andere mening over heeft. Van Laschot Bankiers heeft een onderzoek uitgevoerd over de relatie tussen geld en geluk. Volgens de bank maakt geld wel gelukkig.

Van de particulieren van het hogere segment voelt 86% zich ‘gelukkig’. Een gemiddelde miljonair is een 50-plusser. Een stereotype van zo’n miljonair is: VVD-stemmer,  hoogopgeleid, speelt golf, rijdt in een Duitse auto, woonachtig in Amsterdam of provincie Utrecht en houdt van een goed wijntje met een rood-gebakken stukje vlees.

Iedereen die niet veel geld heeft droomt ervan de jackpot te winnen. Maar dit geldt ook voor de miljonairs. Geluksmomenten zijn er wanneer er nog meer geld bijkomt. Hoe rijker je bent, hoe meer euro’s er nodig zijn om zo’n geluksmoment te ervaren. Volgens onderzoekers is er geen verzadigingspunt bij mensen. Ze ervaren het geluk alleen wanneer het vermogen aanzienlijk wordt vergroot. 

De gemiddelde miljonair bezit  bijna 3 miljoen euro, een gemiddeld vermogen van niet-miljonairs is 56.000 euro. Dat houdt in dat miljonairs bijna 40% van het totale particuliere vermogen in Nederland bezitten.

Bron: nu.nl